Sušený hmyz - Gammarus - pro Exoty - Vyberte balení: 100 g / 1 l


Drobný, sušený, mořský korýš. Vhodný doplněk krmiva pro terarijní zvířata a hmyzožravé exoty. Více

Kód produktu: VMMX10-1


Dostupné varianty

100 g / 1 l 90 Kč
500 g / 5 l 355 Kč
1 kg / 10 l 645 Kč
90 Kč s DPH
Varianta neexistuje
100 g / 1 l500 g / 5 l1 kg / 10 l
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
Sušený hmyz - Gammarus - pro Exoty - Vyberte balení: 100 g / 1 l 100 g / 1 l Skladem 90 Kč
Sušený hmyz - Gammarus - pro Exoty - Vyberte balení: 100 g / 1 l 500 g / 5 l Skladem 355 Kč
Sušený hmyz - Gammarus - pro Exoty - Vyberte balení: 100 g / 1 l 1 kg / 10 l Skladem 645 Kč

! Kvalitní možnost dočasné náhrady živé potravy !

 

  • Charakteristika:  Gammarus pulex ( lat.) patří mezi Různonožce (Amphipoda) a jsou z řádu korýšů. Jsou to velmi hojní obyvatelé přílivové zóny oceánů. Žijí pod kameny, nebo přímo na vlhkých částech pobřeží. Živí se povětšinou detritem - rozkládající se organickou hmotou. Ve dne jsou schovaní v tmavých částech u dna a aktivní jsou až v noci, kdy vyplouvají z úkrytů. V tomto okamžiku se loví tažnými sítěmi a slouží dále v různých úpravách jako krmivo pro akvarijní a terarijní zvířata.

Gammarusi jsou většinou mořští živočichové, ale existují i druhy sladkovodní. Těm se u nás říká Blešivci a jsou typickými indikátory velmi čisté, tekoucí vody. Najdete je v řekách a potocích, na písčitých částech dna pod kameny. V ČR patří mezi chráněné živočichy.

Po vysušení se měkká část těla mořských Gammarusů téměř ztratí, díky vysokému obsahu vody a zůstane uvnitř schránky. Barva povrchu těl je červeno - oranžová a má typický "mořský" pach.

Hmotnost 1 litru je cca 100 g. 

  • Možnosti použití: Sušený Gammarus je vynikající doplněk přirozené potravy pro teratijní zvířata a hmyzožravé exoty. Především je dobře konzumují vodní želvy.
  • Skladování a spotřeba:  Sušený Gammarus skladujte v dobře uzavřených PVC obalech, hlavně v suchu a chladnu, cca do 18 °C. Pokud vám zvlhnou, zaplísní.  

Dobře skladované Gammarusi spotřebujte do 6 měsíců.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!