Tyto směsi nabízíme pro ty, kdo si chtějí doma vyrobit vlastní boilies a nechtějí shánět složitě suroviny, které jsou v maloprodeji jen těžko sehnatelné a když jsou, tak dosti drahé! 

Naše boilies směsi máme ideálně semleté do optimální zrnitosti, promíchané a tím i velmi dobře homogenizované. Jsou v nich také speciální, surovinové přísady, zlepšující plasticitu ( tvárnost ) těsta. Doma si do nich můžete popřípadě přidat své osvědčené, doplňkové suroviny a hlavně přirozené pojivo vejce

Uvádět potřebný počet vajec do boilies mixu je poměrně subjektivní...

záležitost, jelikož každý rybář má jiné požadavky na rozpustnost boilies, a taky je to podmíněno dle toho, co tam kdo ještě přidá navíc - gluten ( lepek ), sušený bílek, arabskou gumu ( želatinu ) aj., co může zvyšovat ještě výslednou pevnost. Výroba boilies tak vyžaduje alespoň nějaké zkušenosti se samovýrobou.

Počet vajec do směsi: Obecně doporučuji na chladné období do teploty vody cca 14 °C, 3 - 5 ks / kg = vydrží tak déle jak 8 - 10 hodin. Na teplé období cca nad 18 °C 6 - 8 ks/ kg, vydrží cca 5 - 6 hodin i více, ale to záleží především na množství bílé  ryby v lokalitě. Pokud chcete mít rozpustnost v teplé vodě ( 20 °C a více ) nad 12 hodin, je třeba už přidat mouku krupici a sušený bílek, klasická vejce již moc nepomůžou. Ale zase takto uzavřená boilies snižují vnadící efekt a jeho rychlost.

Jjak uvádím výše, na výrobu boilies je opravdu třeba jistých zkušeností. Nečekejte, že stačí jen přidat "pár vajec a trochu vody" a musí se to podařit. Těsto musí být dokonale prohnětené, plastické a " had " z něj se musí dát ohnout do tvaru "U", aniž by praskl. Pokud se vám při rolování kuličky drolí, je v těstě určitě málo vody a většinou i moc oleje. Olej raději vůbec nepřidávejte, může způsobit praskání boilies při sušení.

Pár rad jak na to:  Hustotu těsta regulujte vždy vodou. Bez vody nebude těsto plastické a bude se trhat. Pozor, hodně řídké těsto se při vaření ve vodě může rozpouštět. Řídké těsto poznáte tak, že se příliš lepí. Kuličky vkládejte do plně vřící vody, při maximální teplotě hořáku, aby se voda po vložení boilie dostala co nejrychleji do varu! Proto jich dejte jen adekvátní množství k objemu vody, aby moc neochladla, dlouhá doba zahřívání k opětovnému varu může způsobit rozpouštění těsta. Nevkládejte boilie jen do horké, nevařící vody, opět by se začaly rozpouštět.  Jakmile boilies začnou vyplavávat, vařte ještě max.1- 2 minuty a vyndejte je z vody na síto okapat.

Nejlepší a nejšetrnější variantou je ale bezesporu vaření v páře, kdy se z těsta nevyluhovávají žádné suroviny. Proto tento způsob doporučuji a upřednostňuji před vařením ve vodě. V páře vařte boilies o průměru 16 mm cca 13 minut, 20 mm cca 16 minut, 24 mm cca 20 minut. Nádoba musí být zakrytá poklicí, aby se v ní vytvořilo hodně páry a teplota okolo 95 -100 °C. Nebojte se, když zapomenete sledovat čas, delší doba varu v páře boilies neuškodí. Pokud je však těsto příliš řídké, mohou se začít kuličky na sebe lepit, nebo i rozpadat. Nedávejte na sebe příliš boilie, tak max 2 - 4 vrstvy, dle průměru - čím větší, tím méně vrstev. Spodní vrstvy by se jinak mohly deformovat.

Protože je každá naše boilies směs vyrobena z rozdílných poměrů i druhů surovin, vyžaduje také jiný podíl vody. Proto vody dejte méně a pak postupně po trochách přidávejte až je těsto husté, ale plastické a dobře tvárné. U většiny směsí by nemělo správně tuhé těsto příliš lepit. Lepivost je známkou většího množství cukrů, které některé druhy mohou obsahovat, nebo pokud jej přidáte sami. Přílišné lepení těsta zmírní jeho odstavení na několik hodin - klidně i přes noc, nebo přidání 5 - 10 % krupicové mouky ( doředit vodou ) a odstavení. Velká lepivost může také znamenat příliš řídké těsto. V takovém případě zahustěte těsto krupicovou moukou do požadované hustoty.

Dobrá rada:  Pokud se vám těsto napoprvé nepovede a rozvaří se, nevyhazujte vzniklou "kaši", ale použijte ji po vychladnutí do další várky, nebo na zavlhčení krmítkovky, krmných koulí, atd. Vyhazujete totiž velmi kvalitní suroviny, které se nezničili, ale jen rozvařili. Věřte, že k rozvaření došlo jinou chybou, než je složení směsi.

Z 10 kg boilies mixu vyrobíte po přidání vajec a vody cca 13 - 14 kg hotového těsta.

Super cena Rychlé info
Boilies mix - AMUR SPECIÁL - Vodní řasy + AMK
Dostupné varianty
Nyní i s tekutou složkou! Nová, zcela inovovaná receptura na bázy tepelně opracovaných surovin s výrazným zastoupením vodních řas, CSL…
Nejžádanější Rychlé info
Boilies mix - CALYPSO + AMK

Boilies mix - CALYPSO + AMK

Skladem > 5 ks
od 360 Kč
Dostupné varianty
Mnohadruhová, sypká směs pro vlastní výrobu boilies z naší nejprodávanější řady Calypso, s česnekem a přírodní směsí koření a bylin +…
Rychlé info
Boilies mix - FRANKFURTSKÁ KLOBÁSA + AMK

Boilies mix - FRANKFURTSKÁ KLOBÁSA + AMK

Skladem > 5 ks
od 375 Kč
Dostupné varianty
Novinka 2016! Bohatá a velmi sytá kombinace různých masových surovin, přírodního koření a česneku, jako u populární klobásové směsi, jen s…
Rychlé info
Boilies mix - JÁTRA + AMK

Boilies mix - JÁTRA + AMK

Skladem > 5 ks
od 310 Kč
Dostupné varianty
Nyní nově i s tekutou složkou. Velmi kvalitní směs s vysokým podílem jater, hydrolyzovaných proteinů a mléčné bílkoviny.
Rychlé info
Boilies mix - KARIBIK + AMK

Boilies mix - KARIBIK + AMK

Skladem > 5 ks
od 335 Kč
Dostupné varianty
Dvousložková směs s hustou, tekutou složkou v ceně! Netradiční spojení rybích a pálivých surovin s přírodním, pepřem a orientálním kořením!…
Rychlé info
Boilies mix - KRILL a OLIHEŇ + AMK

Boilies mix - KRILL a OLIHEŇ + AMK

Skladem > 5 ks
od 385 Kč
Dostupné varianty
Naše druhá nejprodávanější směs! Základem je krillová a olihňová moučka s dalšími druhy rybích i masových mouček v kombinaci s…
Rychlé info
Boilies mix - KRILL se ŠVESTKOU + AMK

Boilies mix - KRILL se ŠVESTKOU + AMK

Skladem > 5 ks
od 380 Kč
Dostupné varianty
Jde o novou, ověřenou směs z výrazných rybích, mouček, sušeného mléka a vynikající netradiční suroviny - sušených Gammarusů, který dodává…
Rychlé info
Boilies mix - LEDOVÁ OLIHEŇ + AMK

Boilies mix - LEDOVÁ OLIHEŇ + AMK

Skladem > 5 ks
od 385 Kč
Dostupné varianty
Novinka 2017 ! Jedinečná kombinace olihňové moučky, LT 72 moučky, enzymaticky natrávených jater a speciality - ledového cukru! Velmi…
Rychlé info
Boilies Mix - MEFISTO + AMK - Losos s meruňkou
Dostupné varianty
Specifická kombinace sladkých extrudovaných surovin, sladkovodních ryb s lososovým proteinem a ovocným extraktem! Luxusní vůně a chuť -…
Rychlé info
Boilies mix - MLÉČNÁ KUKUŘICE + AMK

Boilies mix - MLÉČNÁ KUKUŘICE + AMK

Skladem > 5 ks
od 310 Kč
Dostupné varianty
Velmi účinný mix od jara do podzimu. Sestaveno z různých druhů kukuřičných surovin, mléčných produktů, přírodního cukru a rybích LT mouček.…
Novinka Specialita Rychlé info
Boilies mix - PIKANTNÍ JAHODA + AMK

Boilies mix - PIKANTNÍ JAHODA + AMK

Skladem > 5 ks
od 335 Kč
Dostupné varianty
Novinka 8/2019! Směs pro domácí samovýrobu. Pikantní jahodová příchuť s pozadím pepře, postavená na základě našeho letitého bestselleru -…
Rychlé info
Boilies mix - POMERANČ a CHILLI + AMK

Boilies mix - POMERANČ a CHILLI + AMK

Skladem > 5 ks
od 385 Kč
Dostupné varianty
Směs pro domácí samovýrobu, z prvotřídních rybích mouček, mléčných surovin, chilli papriček a extraktu Magický pomeranč. Celoroční účinnost.