! TYTO STRÁNKY JSOU POUZE PRO OBCHODNÍKY !
Maloobchodní stránky pro rybáře jsou ZDE !

TYGŘÍ OŘECH - STANDART - 8 -12 mm - Vyberte balení: 1 kg

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (6)Počet hvězdiček je 5 z 5

Ceny pro VO po přihlášení nebo registraci
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
TYGŘÍ OŘECH - STANDART - 8 -12 mm - Vyberte balení: 1 kg 1 kg Skladem 118 Kč
TYGŘÍ OŘECH - STANDART - 8 -12 mm - Vyberte balení: 1 kg 2,5 kg Skladem 271 Kč
TYGŘÍ OŘECH - STANDART - 8 -12 mm - Vyberte balení: 1 kg 12,5 kg Skladem 1 229 Kč

Sportovními rybáři velmi žádaný a vyhledávaný partikl !

! Sáček 12,5 kg je vakuově zabalen = trvanlivost min. 1 rok !

Přímý dovoz z Valencie - Španělsko

 

  • Obsahuje:  7 % bílkovin, 26 % tuku - z toho je 82 % nenasycených mastných kyselin!, 21 % cukrů, 26 % vlákniny, 31% škrobu. Tygří ořech má významný obsah vitamínů - především vit. E, ale i vit. C a skupiny vit. B.  Z minerálů pak např. draslík, fosfor, hořčík, vápník aj. 
  • Charakteristika: Tygří ořech ( angl. Tigernuts ), lat. Cyperus sculentus lativum, česky Šáchor jedlý, není vlastně ořechem, ale podzemní hlízou a řadí se mezi zeleninu. Domovinou je mírné pásmo, na evropském kontinentu je to především Španělsko, kde mu říkají Chufa. Tygří ořech je též nazýván Zemní mandlí, pro svou velmi podobnou a příjemnou chuť.

Tygří ořech je pěstován především jako potravina, ale je využíván hojně též jako krmivo pro hospodářská zvířata a také ve sportovním rybolovu. Ve Španělsku z něj vyrábí bezlepkovou mouku, olej na smažení a nealkoholický nápoj Horchata de Chufa, což je tekutina vzdáleně podobná mléku. Tigernuts má velmi dobrou výživnou hodnotu a je přirozeně sladký.

Celosvětově nejuznávanější kvalita tygřích ořechů je z oblasti Valencie ve Španělsku, odkud pochází i naše zboží, které nakupujeme přímo od výrobce!

Vakuové balení u hmotností 12,5 kg a 25 kg vám zajistí perfektní izolaci od veškerých škůdců, jako jsou např. moli a pilousi, kdy jejich larvy navrtávají a znehodnocují plod. Doba spotřeby se tak prodlužeje minimálně na 1 rok,  max. 2 roky ! 

  • Možnosti použití:  Tygří ořech se dá ve sportovním rybolovu použít v mnoha úpravách a variantách. Vždy by však měl být naložen min. 24 hodin ve vodní lázni, aby nabobtnal. V suché formě by při větším pozření rybami mohl vyvolat podobné problémy jako suchý hrách - meteorismus, potrhání střev. Tvrdí se, že působí na ryby selektivně a vytřiďuje jen velké ryby - přesto se na něj nachytalo mnoho kaprů do 50 cm, ale i cejnů a karasů :-) ....

Nejvíce populární je asi Tygří ořech vařený:  Před použitím namočte do vody na 24 hodin, pak 30 minut povařte a ponechte namočené v lázni, ve které jste tygří ořech vařili, až se vytvoří z vody hustá suspenze. Poté do pár dnů spotřebujte, nebo zamrazte. Možno take zakonzervovat cukrem jako zavařeninu - 0,7 kg cukru na 1 kg ořechů i s vodou.

Další velmi atraktivní úpravou pro ryby je fermentace - kvašení:  zalejte ořechy čistou vodou ( nevařit ! ) tak, aby byly zcela potopené a nechte při teplotě 20 - 24 °C tak dlouho, až proběhne kvasný proces. Ořechy pak můžete uchovávat zcela ponořené v původním láku, v chladu do 12 °C poměrně dlouho - až cca 1 rok, protože jsou konzervovány produkty kvašení - kyselinou mléčnou aj. organickými kyselinami.

Nakládané Tygří ořechy:  ořechy zalijeme vodou ( musí být celé ponořené v nálevu) s přísadou cukru, nebo ještě lépe melasy. Na 1 kg ořechů použijeme cca 750 gramů cukru, nebo nejlépe nálev s 200 ml melasy a necháme naložené 5 - 7 dnů v chladu - do max.12 °C. Do nálevu můžete přidat také různé přírodní pachové atraktory - skořici, vanilku, anýz, česnek, směs koření, chilli, aj.

Drcené Tygří ořechy: vynikající přísada do boilies a těst. Doporučuji ořechy přebrat, velké použít na chytání v celku a malé podrtit. Ořechy namelte na vhodném zařízení ( kafemlýnek, mixer, nejlépe však mlýnek na ořechy, aj.) na jemnou, či hrubší moučku, dle vlastního uvážení a přidejte do svých výrobků pro ryby a to cca 10 - 15 % = 100 - 150 g / kg.

Připravte si nápoj Horchata sami doma z vakuovaných Tygřích ořechů:

  • 250 g tygřích ořechů dobře properte ve vlažné vodě a poté ponořte na 24 hodin do 1/2 litru studené vody a dejte do lednice.
  • Pote mixérem ořechy rozšlehejte
  • Přidejte  3/4 litru vody, zamíchejte a proceďte
  • Do směsi přidejte cukr, případně i skořici, vanilku, mátu aj. dle chuti
  • Pak už jen nechejte v lednici vychladit, nebo přidejte kostky ledu a můžete konzumovat
  • Vynikající osvěžení v parné léto !

  • Skladování a spotřeba: Tygří ořechy skladujte dobře uzavřené v PVC sáčku, nebo papírovém pytli, při teplotě do 20 °C. Bez přístupu přímého slunečního záření.

Spotřebujte do 8 měsíců od nákupu.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!

Otevírací doba

Po - Pá 7:00 - 16:00

So - 7:00 - 11:00

30.4. - Zavřeno

1.5. - Zavřeno

8.5. - Zavřeno