- Domů
- Krmiva a směsi pro rybolov
- Hmyz, Červi a Rybičky
- Sušený hmyz - Kukly Bourec morušový
! Vynikající přirozená surovina pro ryby !
- Charakteristika: Jedná se o zámotky - kukly, motýlka Bource morušového, známé tím, že se z nich odvíjí vlákno hedvábí. Jsou to vyřazené kukly z průmyslové velkovýroby, které jsou nevhodné pro získání vlákna. Tyto sušené kukly však představují pro ryby výtečnou potravu a tím i atraktivní surovinu pro výrobu vnadících směsí.
Po vysušení se měkká část těla zakuklené housenky téměř ztratí, díky vysokému obsahu vody a zůstane uvnitř schránky. Barva povrchu kukel je tmavě hnědá a má charakteristický " hmyzí " pach. Bělavý vzhled u některých kukel není plíseň, ale zbarvení od uvolněných hedvábných vláken.
Hmotnost 1 litru je cca 300 g.
- Možnosti použití: Sušené kukly Bource morušového, jsou vynikající doplňkem do speciálních vnadících směsí - krmítkovek a methodmixů, obalovacích či chytacích těst, nebo do těst na výrobu boilies, pelet, aj. Pomleté na prášek je můžete využít pro výrobu hustých dipů, boosterů, nebo tekutých potrav.
Samotné kukly plavou, potopí se až po narušení schránky rozdrcením, nebo pomačkáním. Lehkým pomačkáním docílíte, že část jich bude, např. z krmné koule, vzlínat k hladině a vytvoří ve vodním sloupci vnadící mrak. Do těsta na boilies kukly pomelte v mixeru, vytvoří hrubší strukturu s vynikajícím vnadícím účinkem. Nedávejte do těsta víc jak 10 %, mohlo by vám boilies plavat.
- Skladování a spotřeba: Sušené kukly Bource morušového, skladujte v dobře uzavřených PVC obalech, hlavně v suchu a chladnu, cca do 18 °C. Pokud vám zvlhnou, zaplísní. Dobře skladované korýše spotřebujte do 6 měsíců.