- Domů
- Krmiva a směsi pro rybolov
- Boilies mixy
- Boilies mix - AMUR SPECIÁL - Přezrálé ovoce + AMK
- Směs obsahuje: Základem jsou jemně mleté extrudované (tepelně upravené) a toustované (pařené a mačkané) suroviny, a to kukuřice, hrách, rýže a plnotučná sója, sladkovodní řasy ( sinice ) Spirulina a Chlorela s přídavkem mořské řasy Kelpy.
Dále obsahuje: Výběrovou ( velmi jemně mletou ) vojtěškovou moučku, CSL moučku, kukuřičný a pšeničný protein, extrudovaný len, syrovátku, sušené mléko, pivovarské kvasnice, CSL liquid, pšeničné klíčky, sušená vejce, olej z kukuřičných klíčků, ovocný extrakt aj.
- Charakteristika: Boilies mix Amur Speciál - Přezrálé ovoce, je velmi bohatá a svým obsahem surovin na trhu neobvyklá, mnoha druhová směs. Základní rostlinné složky, jako jsou obilniny, kukuřice, len, aj. jsou tepelně předupravené. Tyto suroviny mají narušený obal škrobových zrn - škrob tzv. zmazovatí. To je pro ryby snadno identifikovatelný zdroj potravy. Tepelně opracované suroviny mají intenzivnější přirozené aroma, vysokou stravitelnost a jsou mnohem více atraktivní pro ryby.
Novým, zajimavým a velmi účinným atraktorem, pro Amury i Kapry, jsou v této směsi vodní řasy Spirulina, Chlorela a Kelpa. První dva druhy jsou sladkovodní, s velmi vysokým obsahem chlorofylu, což je zelený pigment obsažený v zelených rostlinách, sinicích a některých řasách, na který amuři velmi dobře reagují. Kelpa je tzv. hnědá mořská řasa s vysokým obsahem živin, především jódu. Má výrazné aroma i chuť. Společně tyto řasy dodávají boilies Amur Speciál přirozenou zeleno hnědou barvu a hlavně charakteristickou vůni i chuť, která je pro Amury přirozená, stejně tak, jak ji znají ze svého vodního prostředí při spásání vodních rostlin.
- Upozornění: Směs neobsahuje Konzervant Carp, doporučujeme jej dokoupit. Je ho tam nutné přidat v cca 10% míře a to počítejte v mokrém stavu, tzn. že, na celkovou hmotnost těsta, včetně všech tekutých složek a ne jen na suchou směs.
Příklad: Do 10 kg suché boilies mix směsi dáváte např. ještě cca 40 ks vajec a 500 ml dodaného AMK, což je cca 12 kg, takže musíte dát 1,2 l konzervantu. S tímto množstvím konzervantu ale počítejte při dávkování tekutin, aby se vám pak těsto příliš nenaředilo a nebylo měkké. Pokud se to stane, dohustěte těsto buď zbývajícím boilies mixem nebo krupicovou moukou - pšeničnou či kukuřičnou.
Balení: 2,5 kg směsi + 125 ml AMK
9,5 kg směsi + 500 ml AMK
19 kg směsi + 1 l AMK
- Tip na zatrktivnění: Nároční rybáři, kterým se bude zdát obsah surovin neúplný, mohou do směsi přidat ještě např. játrový protein, melasu, sušené mléko, cukr, nebo další osvědčené suroviny. V letním období zkuste přidat do těsta trochu čerstvé, jemně pasírované dřeně z nějakého přezrálého ovoce - vynikající jsou mirabelky, třešně, meruňky, broskve, aj.
Pár rad jak na to: Hustotu těsta regulujte vždy vodou nebo Krmným glycerolem 80% - těsto bude mít trvale tzv. "mokrý vzhled". Bez dostatku tekutin nebude těsto plastické a bude se trhat. Pozor, hodně řídké těsto se při vaření ve vodě může rozpouštět ! Řídké těsto poznáte tak, že se příliš lepí. Kuličky vkládejte až do vařící vody, ne jen do horké, opět by se mohly rozpouštět! Jakmile vyplavou, vařte ještě cca 1 minutu a vyndejte z vody.
Doporučuji u této směsi díky vysokému obsahu snadno rozpustných látek, přidávat cca 7 - 8 ks vajec na kg. Takto by měla kulička vydržet ve vodě cca 4 - 5 hodin – dle teploty vody a hlavně aktivitě bílých ryb! Směs je velmi dobrá i pro rybolov v chladném období, pro obsah snadno rozpustných látek, v chladné vodě pak vydrží i víc jak 10 hodin. Vyšší tuhosti směsi v letním období, dosáhnete přidáním 3 - 5 % sušeného bílku a 10 % krupicové mouky.
- Skladování a spotřeba: Skladujte boilies směs v suchu a temnu, v dobře uzavřených, neprodyšných PVC obalech, aby směs nevyvětrávala. Doporučuji spotřebovat boilies mix nejlépe do 6 měsíců. Sice vydrží mnohem déle, ale dochází pomalu k samovolnému vyvětrávání přírodních složek. Také se zvyšuje možnost napadení moly. V takovém případě směs nevyhazujte ale co nejdříve spotřebujte na výrobu boilies.
Žádný výrobek na přírodním základu nevydrží mít stejné vlastnosti po dlouhé měsíce skladování. A na tom pak závisí i úspěch u vody.