! TYTO STRÁNKY JSOU POUZE PRO OBCHODNÍKY !
Maloobchodní stránky pro rybáře jsou ZDE !

Jak je to s rozpustností boilies?

Se vzrůstající teplotou vody se samozřejmě zvyšuje i rozpustnost pojivových látek a surovin v těstě boilies. Takže cca od 15 °C se bude boilies nastavené na " zimní " vodu mnohem rychleji rozpouštět a měknout, a od cca 23 °C už je rozdíl i více jak dvojnásobný!  
Ale nejen to! ...

pokračovat ve čtení >>

Je třeba počítat také s narůstající aktivitou bílé ryby, kterou je každá voda jinak zatížená. Pokud chytáte na "hladové vodě" s minimem dravců, kde je bílá ryba přemnožená, je téměř pravidlem, že boilies rybky "ozobou" již za  2 – 3 hodiny. V létě to dokážou i s velmi odolným a utaženým boilies, který jinak vydrží ve sklenici s vodou i 24 hodin!
 
Zkuste si proto doma hodit naše boilies do sklenice s vodou a ověřte si, jak dlouhou má teoretickou dobu rozpadu, ať můžete u vody porovnat skutečnost. Budete mnohdy překvapeni, co dovedou udělat drobné rybky i s velmi vytrvalou kuličkou za polovinu původního času!
Prodloužit trvanlivost boilies v takovém případě lze silnější vrstvou obalovacího těsta, které přidá až 1 hodinu na životnosti, než jej rybky zdolají.
 
NÁŠ TIP!  Nekupujte si boilies do zásoby na celou sezónu. I když vám, pokud jsou správně skladované, vydrží, přece jen z něj vyprchávají účinné, těkavé látky. Každá opracovaná a upravená surovina pomalu časem degraduje a ztrácí na atraktivitě.
 
Doporučuji mít boilies doma asi tak 4 – 5 měsíců, to si ještě dokáže zachovat všechny své původní specifické vlastnosti. Pak bude ve vodě dobře pracovat a chytat! Mražené boilies si dovede zachovat původní vlastnosti sice déle, avšak i tak po cca 10 - 12  měsících už začne ztrácet na atraktivitě. A pokud nebude v mrazničce hermeticky uzavřené, vyprchá z něj vše mnohem dříve!

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!