TYGŘÍ OŘECH - BROUŠENÝ 8 - 12 mm - Vyberte balení: 500 g

Novinka

Tento druh tygřího ořechu je ideální pro použití jako návnada. Protože nemají slupku, uvolňují své aroma rychleji a dokáží také absorbovat jakékoli aroma, které chcete přidat. Díky své zvláštní barvě vyniknou na jakémkoli dně. Pro ještě větší účinnost doporučujeme tygří ořechy před použitím na několik hodin nebo dní namočit, případně fermentovat pro intenzivnější vůni. Objevte sílu loupaného tygřího ořechu a proměňte každou vycházku za rybami v úspěch. Více

Výrobce: TIGERNUTS TRADERS Kód produktu: TOBR-1


Dostupné varianty

500 g 112 Kč
1 kg 182 Kč
2,5 kg 435 Kč
12,5 kg 2 025 Kč
112 Kč s DPH
(224 Kč/kg)
Varianta neexistuje
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
TYGŘÍ OŘECH - BROUŠENÝ 8 - 12 mm (Tigernuts Traders, TOBR-1) | Krmiva Hulín 500 g Skladem 112 Kč
TYGŘÍ OŘECH - BROUŠENÝ 8 - 12 mm (Tigernuts Traders, TOBR-1) | Krmiva Hulín 1 kg Skladem 182 Kč
TYGŘÍ OŘECH - BROUŠENÝ 8 - 12 mm (Tigernuts Traders, TOBR-1) | Krmiva Hulín 2,5 kg Skladem 435 Kč
TYGŘÍ OŘECH - BROUŠENÝ 8 - 12 mm (Tigernuts Traders, TOBR-1) | Krmiva Hulín 12,5 kg Skladem 2 025 Kč

Sportovními rybáři velmi žádaný a vyhledávaný partikl !

Přímý dovoz z Valencie - Španělsko

Broušený tygří ořech – Netradiční tajná zbraň pro mazané ryby!
 

  • Obsahuje:  7 % bílkovin, 26 % tuku - z toho je 82 % nenasycených mastných kyselin!, 21 % cukrů, 26 % vlákniny, 31% škrobu. Tygří ořech má významný obsah vitamínů - především vit. E, ale i vit. C a skupiny vit. B.  Z minerálů pak např. draslík, fosfor, hořčík, vápník aj. 
  • Charakteristika: Tygří ořech ( angl. Tigernuts ), lat. Cyperus sculentus lativum, česky Šáchor jedlý, není vlastně ořechem, ale podzemní hlízou a řadí se mezi zeleninu. Domovinou je mírné pásmo, na evropském kontinentu je to především Španělsko, kde mu říkají Chufa. Tygří ořech je též nazýván Zemní mandlí, pro svou velmi podobnou a příjemnou chuť.

Tygří ořech je pěstován především jako potravina, ale je využíván hojně též jako krmivo pro hospodářská zvířata a také ve sportovním rybolovu. Ve Španělsku z něj vyrábí bezlepkovou mouku, olej na smažení a nealkoholický nápoj Horchata de Chufa, což je tekutina vzdáleně podobná mléku. Tigernuts má velmi dobrou výživnou hodnotu a je přirozeně sladký.

Celosvětově nejuznávanější kvalita tygřích ořechů je z oblasti Valencie ve Španělsku, odkud pochází i naše zboží, které nakupujeme přímo od výrobce!

Proč ho vyzkoušet? 

  • Šetrně loupaný, aby si zachoval maximum přirozené chuti a vůně.
  •  Vhodný do všech ročních období, včetně chladnější vody.
  •  Funguje skvěle jako nástraha i součást krmné směsi.
  •  Přírodní a bez chemických konzervantů.

💡 Tip pro rybáře: Kombinujte loupaný tygří ořech s řepkou, konopím nebo sladkou kukuřicí pro ještě lepší krmný efekt!

  • Možnosti použití:  Tygří ořech se dá ve sportovním rybolovu použít v mnoha úpravách a variantách. Vždy by však měl být naložen min. 24 hodin ve vodní lázni, aby nabobtnal. V suché formě by při větším pozření rybami mohl vyvolat podobné problémy jako suchý hrách - meteorismus, potrhání střev. Tvrdí se, že působí na ryby selektivně a vytřiďuje jen velké ryby - přesto se na něj nachytalo mnoho kaprů do 50 cm, ale i cejnů a karasů :-) ....

Nejvíce populární je asi Tygří ořech vařený:  Před použitím namočte do vody na 24 hodin, pak 30 minut povařte a ponechte namočené v lázni, ve které jste tygří ořech vařili, až se vytvoří z vody hustá suspenze. Poté do pár dnů spotřebujte, nebo zamrazte. Možno take zakonzervovat cukrem jako zavařeninu - 0,7 kg cukru na 1 kg ořechů i s vodou.

Další velmi atraktivní úpravou pro ryby je fermentace - kvašení:  zalejte ořechy čistou vodou ( nevařit ! ) tak, aby byly zcela potopené a nechte při teplotě 20 - 24 °C tak dlouho, až proběhne kvasný proces. Ořechy pak můžete uchovávat zcela ponořené v původním láku, v chladu do 12 °C poměrně dlouho - až cca 1 rok, protože jsou konzervovány produkty kvašení - kyselinou mléčnou aj. organickými kyselinami.

Nakládané Tygří ořechy:  ořechy zalijeme vodou ( musí být celé ponořené v nálevu) s přísadou cukru, nebo ještě lépe melasy. Na 1 kg ořechů použijeme cca 750 gramů cukru, nebo nejlépe nálev s 200 ml melasy a necháme naložené 5 - 7 dnů v chladu - do max.12 °C. Do nálevu můžete přidat také různé přírodní pachové atraktory - skořici, vanilku, anýz, česnek, směs koření, chilli, aj.

Drcené Tygří ořechy: vynikající přísada do boilies a těst. Doporučuji ořechy přebrat, velké použít na chytání v celku a malé podrtit. Ořechy namelte na vhodném zařízení ( kafemlýnek, mixer, nejlépe však mlýnek na ořechy, aj.) na jemnou, či hrubší moučku, dle vlastního uvážení a přidejte do svých výrobků pro ryby a to cca 10 - 15 % = 100 - 150 g / kg.

Připravte si nápoj Horchata sami doma z vakuovaných Tygřích ořechů:

  • 250 g tygřích ořechů dobře properte ve vlažné vodě a poté ponořte na 24 hodin do 1/2 litru studené vody a dejte do lednice.
  • Pote mixérem ořechy rozšlehejte
  • Přidejte  3/4 litru vody, zamíchejte a proceďte
  • Do směsi přidejte cukr, případně i skořici, vanilku, mátu aj. dle chuti
  • Pak už jen nechejte v lednici vychladit, nebo přidejte kostky ledu a můžete konzumovat
  • Vynikající osvěžení v parné léto !

  • Skladování a spotřeba: Tygří ořechy skladujte dobře uzavřené v PVC sáčku, nebo papírovém pytli, při teplotě do 20 °C. Bez přístupu přímého slunečního záření.

Spotřebujte do 8 měsíců od nákupu.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!