SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin krmný 77% - Vyberte balení: 5 kg

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (16)Počet hvězdiček je 5 z 5

Krmná prášková surovina ze sušených vaječných bílků s nižším obsahem proteinů - 77 %. Cenově velmi příznivá přísada vhodná pro výrobu boilies, vařených pelet nebo práškových dipů. Zvyšuje tvrdost a nerozpustnost výrobku. Krmná surovina! Země původu - Holandsko. Více

Výrobce: Vyrobeno v EU Kód produktu: SVBA-3


Dostupné varianty

500 g 220 Kč
1 kg 380 Kč
5 kg 1 645 Kč
10 kg 3 100 Kč
20 kg 5 400 Kč
40 kg 9 600 Kč
1 645 Kč s DPH
(329 Kč/kg)
Varianta neexistuje
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin krmný 77% (Vyrobeno v EU, SVBA-1) | Krmiva Hulín 500 g Skladem 220 Kč
SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin krmný 77% (Vyrobeno v EU, SVBA-1) | Krmiva Hulín 1 kg Skladem 380 Kč
SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin krmný 77% (Vyrobeno v EU, SVBA-1) | Krmiva Hulín 5 kg Skladem 1 645 Kč
SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin krmný 77% (Vyrobeno v EU, SVBA-1) | Krmiva Hulín 10 kg Skladem 3 100 Kč
SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin krmný 77% (Vyrobeno v EU, SVBA-1) | Krmiva Hulín 20 kg Skladem 5 400 Kč
SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin krmný 77% (Vyrobeno v EU, SVBA-1) | Krmiva Hulín 40 kg Skladem 9 600 Kč

Sušený bílek je vynikajícím pojivem do boilies a vařených těst !

Zvyšuje tvrdost výrobku a výrazně prodlužuje rozpad ve vodě !

 

  • Charakteristika a složení: Sušený bílek, nazývaný rybáři též Albumin ( což je ale především název pro krevní bílkovinu ! ), je surový bílek oddělený od žloutku ze slepičích vajec a následně usušen ve sprejových sušárnách. Výsledkem je sypká, velmi jemná, pudrovitá struktura, bílé až krémové barvy. V suchu, chladu a temnu vydrží min. 12 měsíců.

V krmivářské kvalitě, nepoužívat do potravin!

  • Možnosti použití: Sušený bílek ( albumin ) je velmi dobře mísitelný s vodou. Vynikající přísada do vařených těst, kde významně zvyšuje výslednou tvrdost výrobku a prodlužuje také jeho odolnost vůči rozpadu ve vodě. Nezbytná přísada při výrobě boilies ! Doporučujeme přidat sušený bílek do suché směsi a dobře rozmíchat, teprve potom přidávat tekuté složky. Pokud chcete bílek rozmíchat ve vodě, je třeba požadované množství napřed rozmíchat v menším množství vody do husté kaše, aby se rozmělnily hrudky a teprve pak přiředit ještě vodou. Míchejte směs nejlépe pomocí spirálového míchadla na vrtačce, nebo v kuchyňském robotu s metlou. Ne v mixeru - nebo při vysokých otáčkách, ušleháte jej na pěnu a mohou vám výrobky plavat.

Pokud je sušený bílek hrudkovatý a chcete jej použít do suchých směsí, protřete ho přes větší kuchyňské síto ( např na cezení nudlí ). Hrudky vznikají snadno díky schopností prášku přijímat vzdušnou vlhkost ( bílek je hygroskopický ) - to však není kvalitě na závadu!

  • Dávkování do boilies: Dle charakteru směsi, obsahu lepku a požadavku na výslednou tvrdost boilies. 

U krmného bílku ( Albuminu ) je dávkování o něco vyšší. Osvědčilo se nám 8 - 15 %, tj. 80 - 150 g bílku / kg suché směsi. 

POZOR!  Rozpustnost boilies ovlivňují nejen pojivové látky, ale také teplota a čas vaření!
 
Čím déle vaříte při 100 °C, tím nerozpustnější boilies budou, protože dochází ke zmazivovatění škrobů a tím k jejich lepivosti! Ale to platí jen do určité míry, nesmíte vařit zase moc dlouho!  Pokud vaříte v páře, měla by být průměrná doba vaření cca 13 - 15 minut ( při 100 °C = nádoba přikryta poklicí ),  u průměru boilies 16 - 20 mm. Průměr 24 mm vařte cca 20 minut, průměr 30 mm cca 30 minut. Tyto časy platí ale jen pro naše sypké boilies mixy!
 
Vaření v páře je velmi šetrný způsob tepelného zpracování vůči surovinám!
 
Pokud vaříte ve vodě, tak pouze cca 2 minuty ( nebo jakmile boilies vyplavou na hladinu).
Vaření ve vodě moc nedoporučuji. Vyluhujete tím z těsta až 20 % rozpustných látek!
  • Skladování a spotřeba:  Skladujte v dobře uzavřeném, neprodyšném PVC obalu, v suchu a chladu do cca 18 °C, bez rázového střídání teplot - může se kondenzovat voda na stěnách a zplesnivět. 

Spotřebujte nejlépe do 6 měsíců od zakoupení, max. do 12 měsíců, při skladování do 10 °C.

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5

Klady 👌

Zápory

Pomohla Vám tato recenze? Ano(0) Ne(0)


hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5

Klady Super produkt, bezkonkurenční cena

Zápory Nic

Pomohla Vám tato recenze? Ano(0) Ne(0)


hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5

Klady Nesmí chybět u žádného kdo doma vaří

Zápory

Pomohla Vám tato recenze? Ano(0) Ne(0)

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!