SEMOLINA - semolinová mouka - Vyberte balení: 1 kg

Novinka

Semolina je jemná mouka krupice, získaná z takzvané tvrdozrnné pšenice -Triticum durum. Vyznačuje se vyšším podílem lepku, který dává těstu lepší pružnost a proto je snadnější semolinové těsto zpracovat. Hlavní výhodou je, že se výrobky z něj snadno nerozvaří. Semolina je výborná pojivová, ale i zchutňující surovina do piškotů pro psy nebo výrobků pro sportovní rybolov. Potravinářská kvalita.
Více

Výrobce: Vyrobeno v EU Kód produktu: SEMM-1


Dostupné varianty

1 kg 45 Kč
5 kg 175 Kč
10 kg 270 Kč
45 Kč s DPH
(45 Kč/kg)
Varianta neexistuje
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
SEMOLINA - semolinová mouka - Vyberte balení: 1 kg 1 kg Skladem 45 Kč
SEMOLINA - semolinová mouka - Vyberte balení: 1 kg 5 kg Skladem 175 Kč
SEMOLINA - semolinová mouka - Vyberte balení: 1 kg 10 kg Skladem 270 Kč

! Vynikající pojivová surovina do těst a směsí !

  • Obsah živin ve 100 gHrubý protein 12,5 g, Hrubý tuk 1,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g, sacharidy 71 g, z toho cukry 3 g, Hrubá vláknina 3 g, Hrubý popel 5 g.

Charakteristika: Semolinová mouka, neboli Semolina se vyrábí z tvrdého druhu pšenice Triticum durum, obsahující mnohem více lepku, než má klasická pšeničná mouka. Výrobky ze semolinové mouky se nerozváří, vykazují vyšší nutriční hodnotu a mají především výrazně lepší chuť. Proto se v potravinářském průmyslu používá převážně na výrobu těstovin. Semolinová mouka rychle a snadno absorbuje vodu a proto se používá také hojně v gastronomii k zahušťování polévek a k přípravě pudinků. Semolina má krásně světle žlutou barvu a příjemnou obilnou vůni.

  • Tip na použití: Semolina je výborné pojidlo do všech druhů, především vařených těst, díky vysokému obsahu lepku. Je navíc mnohem chutnější a aromatičtější, než bílá mouka, která je bez valné vůně. Vmíchá se do suché, sypké směsi a až poté se přídává voda. Výrobek je pak hutnější a soudržnější. Ideální domácí pro výrobu sucharů pro psy nebo do boilies pro ryby.
  • Skladování a spotřeba:  Skladujte v hermetických PVC obalech, v suchu a chladu do cca 20 °C, bez přístupu přímého slunečního svitu. Důsledným uzavřením předejdete napadení moly. Pokud se tak stane spotřebujte mouku ihned na vařené výrobky, pro krmné účely to nijak nevadí.

Spotřebujte do 10 měsíců od nákupu.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!