Pšeničný lepek - gluten - Vyberte balení: 1 kg

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (11)Počet hvězdiček je 5 z 5

Vynikající plastifikační a utužovací přísada do těst na boilies a pelety. Zlepší zpracovatelnost a pojivost těsta i při jeho vyšší tuhosti - těsto je vláčnější a nepraská při rolování už při 5% přídavku. Lepek je obilná bílkovina, může způsobit u některých zvířat - např. psů, potravní alergii. Potravinářská kvalita. Více

Výrobce: Vyrobeno v ČR Kód produktu: PLG-1


Dostupné varianty

1 kg 135 Kč
2,5 kg 316 Kč
10 kg 1 093 Kč
25 kg 2 282 Kč
135 Kč s DPH
(135 Kč/kg)
Varianta neexistuje
1 kg2,5 kg10 kg25 kg
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
Pšeničný lepek - gluten - Vyberte balení: 1 kg 1 kg Skladem 135 Kč
Pšeničný lepek - gluten - Vyberte balení: 1 kg 2,5 kg Skladem 316 Kč
Pšeničný lepek - gluten - Vyberte balení: 1 kg 10 kg Skladem 1 093 Kč
Pšeničný lepek - gluten - Vyberte balení: 1 kg 25 kg Skladem 2 282 Kč

! Vynikající pojivová a plastifikační přísada do těst !

 

  • Charakteristika: Lepek, jinak také gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu.

Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita těsta z ní vytvořeného.

Lepek dává těstu pružnost a plastičnost. Je nepostradatelnou přísadou pro výrobu těst na boilies, které je s ním pružné, tvárné a dobře zpracovatelné, i když je velmi tuhé. Lepek je také výbornou pojivovou součástí těsta. Po uvaření je výrobek tužší s vyšší konzistencí - hutností. Produkt není v potravinářské kvalitě!

  • Možnosti použití: Lepek dobře promíchejte ještě se suchou a sypkou směsí. Teprve potom přidávejte tekuté přísady a vodu.

Dávkování:

Do směsí s vyšším obsahem potravinářské mouky (nad 20 %) přidat  5 % lepku

Do směsí s nízkým podílem mouky, nebo s krmnou moukou přidat 10 % lepku.

Dobrý tip: 
  1. Plastičnost těsta zlepšíte výrazně také přidáním cca 15 % Plnotučné sojové mouky nebo i Pšeničných klíčků.
  2. "Utažení" těsta a jeho výrazně delší dobu rozpadu dosáhnete přidáním 10 - 15 % mouky krupice do suché směsi.
  3. Tvrdost těsta a jeho delší dobu rozpadu docílíte přidáním cca 5 % sušeného bílku.  A poté dokonalým vysušením.
  • Skladování a spotřeba:  Pšeničný lepek skladujte v hermetických PVC obalech, v suchu a chladu do cca 20 °C, bez přístupu přímého slunečního svitu.

Spotřebujte do 12 měsíců od zakoupení. Pokud jej napadnou moli, zkrmte ho ve výrobcích co nejdříve rybám

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5

Klady 👌

Zápory

Pomohla Vám tato recenze? Ano(0) Ne(0)


hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5

Klady Ok

Zápory

Pomohla Vám tato recenze? Ano(0) Ne(0)

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!