Piškotová směs - HOVĚZÍ S LOJOVÝMI ŠKVARKY - Pro domácí výrobu pamlsků - Vyberte balení: 500 g


Krmiva Hulín

Extrémně chutná, masová, bílkovinná směs pro domácí samovýrobu kvalitních psích piškotů. S vysokým podílem masových surovin - lojových škvarků, drtě ze sušeného masa, hovězí a škvarkové moučky, pivovarských kvasnic, kolagenu, vajec a pro zdraví velmi prospěšnou Aronií. Vhodné pro zdravé psy bez alergie na hovězí maso. Do směsi stačí přidat jen vejce + vodu, rozmíchat a upéct v troubě. Vznikne vám vynikající, chutný pamlsek nebo i vydatná svačinka pro psy mezi hlavními jídly s bohatým zdrojem lehce stravitelných proteinů a živin. S minimálním obsahem škrobu! Bez lepku, kuřecí bílkoviny, konzervantů, barviv, aromat, posilovačů chuti, aj. pro psa zcela nevhodných surovin. Siná přirozená vůně i chuť po hovězím výpeku, kterým rozhodně váš pes nepohrdne a bude vyžadovat další a další kousek piškotu. Více

Výrobce: Krmiva Hulín Kód produktu: PSHLŠ-1


Dostupné varianty

500 g 110 Kč
1 kg 178 Kč
2,5 kg 365 Kč
10 kg 1 260 Kč
110 Kč s DPH
Varianta neexistuje
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
Piškotová směs - HOVĚZÍ S LOJOVÝMI ŠKVARKY - Pro domácí výrobu pamlsků (Krmiva Hulín, PSHLŠ-1) | Krmiva Hulín 500 g Skladem 110 Kč
Piškotová směs - HOVĚZÍ S LOJOVÝMI ŠKVARKY - Pro domácí výrobu pamlsků (Krmiva Hulín, PSHLŠ-1) | Krmiva Hulín 1 kg Skladem 178 Kč
Piškotová směs - HOVĚZÍ S LOJOVÝMI ŠKVARKY - Pro domácí výrobu pamlsků (Krmiva Hulín, PSHLŠ-1) | Krmiva Hulín 2,5 kg Skladem 365 Kč
Piškotová směs - HOVĚZÍ S LOJOVÝMI ŠKVARKY - Pro domácí výrobu pamlsků (Krmiva Hulín, PSHLŠ-1) | Krmiva Hulín 10 kg Skladem 1 260 Kč

! Směs pro vlastní samovýrobu vysoce chutného piškotového pamlsku !

   Bohatá na hovězí maso, škvarky, kolagen, vejce a kvasnice !

  ! Super vůně i chuť ! 

 

Obsah živin v suché směsi:  Hrubý protein - 38 %, Hrubý tuk - 11,5 %, Hrubý popel - 12 %, Hrubá vláknina - 2,5 %, Vlhkost - 8 %. Škrob - 17 %.

  • Charakteristika:  Nabízíme na českém trhu zcela ojedinělou masovou směs pro domácí samovýrobu zdravých a velmi chutných psích piškotů bez obilovin, lepku a minimem škrobu. Zato s vysokým podílem plnohodnotných a vysoce stravitelných bílkovin obsažených v masových surovinách, kvasnicích a vejcích. Oproti klasickým, rádoby psím piškotům, které mají tvar i vzhled dětských piškotů, naše směs neobsahuje žádný cukr a je v ní jen 17 % škrobu oproti více jak 50 % z výše uvedených. Nezbytné vitamíny a minerály jsou hrazeny ze superpotravin, jako jsou např. pivovarské kvasnice, Aronie - černý jeřáb, či sušená vejce. Vyšší obsah hydrolyzovaného kolagenu zase prospívá kloubním chrupavkám. Dostatek vápníku je hrazen z jemně mletých vaječných skořápek.
  • Možnosti použití:  Naše Hovězí suchá směs s lojovými škvarky je určena pro snadnou a rychlou domácí výrobu zdravých psích piškotů, o kterých budete vědět co obsahují a váš pes je bude zbožňovat. Upečené piškoty psovi nádherně voní a jsou vhodné pro všechny rasy i kategorie psů s vyvinutými zdravými zuby. Piškotové pamlsky z naší směsi jsou po upečení tvrdé, křupavé a prosycené hovězím tukem ze škvarků. Po přidání 8 vajec + vody / 1 kg směsi - a po upečení, získáte cca 1500 g piškotů.

Doporučená příprava a zpracování 1 kg suché směsi 

  1. Vysypejte si 1 kg směsi do vhodné mísy nebo míchacího robota. 
  2. Přidejte 8 ks čerstvých syrových vajec.
  3. Přidejte 500 ml vody a velmi dobře promíchejte. Případně dořeďte vodou dle potřeby.
  4. Vzniklé těsto rozválejte plastovým válečkem na skleněné nebo plastové podložce ( dřevo nedoporučuji, těžko se pak z něj budete zbavovat pachu krmiva ). Těsto se trochu lepí, ale jde zpracovat. Rozválejte těsto na cca 1 - 1,5 cm placku ze které si vykrajovátkem vykrájejte nějaký tvar. Doporučuji spíše menší jednoduché tvary, než-li velké, jsou pro psa i vás praktičtější. 
  5. Vykrojené kousky dávejte na plech s pečícím papírem. Po zaplnění pečte v rozehřáté troubě při teplotě cca 190 °C po dobu asi 25-30 minut. Ideálně s horko vzduchem. Pokud tuto funkci trouba nemá, tak mějte spuštěné dolní i horní topné spirály. Teplotu v troubě si případně upravte dle průběhu pečení.
  6. Upečené piškoty nechte vychladnout a dosušte si je po několik dní při 22 °C a vyšší teplotě, nejlépe mimo obývací místnosti - pečivo je značně cítit po živočišných surovinách. Můžete piškoty také nechat volně na vzduchu v přepravce či krabici, čímž budou "dýchat", stále schnout a nebudou vám plesnivět i bez konzervace. 
  7. Pro dlouhodobé skladování vysušených piškotů - déle jak cca 4 týdny, raději jejich přebytky zamrazte. Pozor při rozmražování! Vysypejte pečivo ze sáčku a rozmrazujte volně na vzduchu - aby v sáčku nezvlhlo a potom nezplesnivělo.

Možnosti dalších vlastních úprav směsi: Směs si samozřejmě můžete i sami upravit a doplnit o další ingredience vhodné pro výživu psa. Můžete do ní přidat např. sušený Špenát, Petrželovou nať, konopnou moučku, sušenou Dýni, Rakytník, sušenou červenou Řepu,  Mikrořasy s Omega-3 DHA ( vřele doporučuji ), Multivitamínovou směs, sušenou mrkev, banán, jablka, aj. vhodné sušené ovoce či zeleninu. Výborným chuťovým a energetickým doplňkem je vysušené piškoty ještě lehce namacerovat rozpuštěným Hovězím tukem

Nutno vědět!  Nepřidávejte do suché směsi syrové maso nebo jiné syrové produkty, to se týká i zeleniny a ovoce, pokud nezkonzumujete takto obohacené piškoty do 2-3 dnů. Protože se vám 100% začne piškot po pár dnech kazit. Čerstvé produkty - především maso, obsahují buněčnou vodu, kterou se vám ani po upečení nepodaří z buněk vysušit a proto piškot začne brzo plesnivět.

Upečené piškoty používejte především jako pamlsek či odměnu pro psa. Vzhledem k jejich vysoké výživné hodnotě je lze použít i jako menší svačinku - Snack k lehkému zasycení psa v průběhu dne. Pokud se pes nedopatřením dostane k pamlsku - Snacku sám a sežere ho větší množství, nic se mu nestane! Jsou to přírodní suroviny, které ani při větším, jednorázovém příjmu organizmus psa nijak nepoškodí. Dbejte však, aby měl pes stálý přístup k čerstvé vodě. 

  • Skladování a spotřeba: Suchou směs skladujte v temnu a chladu do cca 22 °C, v hermeticky uzavřeném PVC obalu. Pozor na kondenzaci vody uvnitř sáčku při změnách okolní teploty. Pokud pamlsek zvlhne, zplesniví!

Dobu spotřeby doporučuji pro zachování chuťové hodnoty ideálně do 4 měsíců od data nákupu. Dobře zabalený výrobek je však možno skladovat cca 6 i více měsíců při teplotě do 15 °C ( přes zimu ) a min. 12 měsíců při zamražení - od doby nákupu.

Pozor na napadení hmyzem - Moly, Potemníky, aj. Pokud se vám to stane, zamrazte dobře zabalenou směs v PVC sáčku asi tak na týden. Takto výrobek zbavíte případných zárodků molů a lze jej dále skladovat. Psovi pak následné zkrmení nijak neuškodí.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!