KYSELINA MLÉČNÁ - Lactic acid - Vyberte balení: 100 ml


Neředěná, čistá, 86 % organická kyselina. Vzniká mléčným kvašením cukrů, např. v mléce, sýrech, kyselém zelí. Má velmi kyselou chuť a je lehce rozpustná i v ledové vodě. Ve sportovním rybolovu se používá nejčastěji jako konzervant při výrobě návnad a nástrah, okyselovadlo nebo zvýrazňovač chuti u sladkých směsí. Kyselina mléčná je přirozenou součástí všeho, co v přírodě kvasí díky rozkladu cukrů a škrobů. Ryby na ni proto velmi dobře reagují, protože přirozené kvašení ve vodě neustále probíhá v mnoha podobách. Více

Výrobce: Vyrobeno v ČR Kód produktu: KML-1


Dostupné varianty

100 ml 50 Kč
250 ml 100 Kč
600 ml 185 Kč
50 Kč s DPH
Varianta neexistuje
100 ml250 ml600 ml
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
KYSELINA MLÉČNÁ - Lactic acid - Vyberte balení: 100 ml 100 ml Skladem 50 Kč
KYSELINA MLÉČNÁ - Lactic acid - Vyberte balení: 100 ml 250 ml Skladem 100 Kč
KYSELINA MLÉČNÁ - Lactic acid - Vyberte balení: 100 ml 600 ml Skladem 185 Kč
Výborný konzervant např. pro Vařený partikl, Boostery, Dipy, Boilies, aj. !
 
  • Charakteristika:  Kyselina mléčná se přirozeně nachází v rozkládající se organické hmotě obsahující cukry a škroby ( mléko, sýry, kysané zelí, kvašené okurky, siláž, atd.). Je to pro ryby přirozený chuťový atraktor, ale také výborný konzervant pro stabilizaci rybářských produktů. Kyselina mléčná je přirozeným meziproduktem metabolizmu savců. Přidáním do výrobků neohrožuje nijak vodní prostředí, je totiž přirozenou součástí organického života a je proto v ředěném stavu považována za bezpečnou látku.

V potravinářství slouží jako činidlo upravující kyselost. Přidává se do nápojů, cukrovinek, margarínů, oliv, sušených vaječných bílků, pečiva, sýrových produktů, atd. Používá se hojně i v pivovarnictví. Přirozeně konzervuje potraviny jako je kysané zelí, okurky, jogurty, smetanu nebo sýry. Její L(+) forma nachází uplatnění dokonce i v kojenecké výživě.

Kyselina mléčná je bezbarvá kapalina, kterou neředíme a nabízíme ji v 86 % koncentraci. Je rozpustná ve vodě. Bez agresivního zápachu, jako má např. kyseliny mravenčí nebo máselná. Rozhodně ale ke koncentrátu nečichejte!

  • Možnosti použití:  Především jako konzervant nebo stabilizátor pH směsí a roztoků. Také jako zvýrazňovač chuti do jakékoliv směsi, určené pro sportovní rybolov, ať už do sladkých, rybích, masových či kořeněných výrobků.

Doporučené dávkování:

Jako konzervan do vařených partiklů:  Zabránění kvašení cukrů a škrobů se obecně dosáhne při poklesu pH prostředí pod 4. Na zjištění hodnoty pH se dají koupit v drogériích jednoduché sady pro zjišťování pH např. v bazénech aj. V rybářské praxi se dá orientačně použít ke konzervaci vařeného partiklu roztok kyseliny mléčné o koncentraci cca 8 - 9 %. To znamená, že do 1 litru čisté vody se přidá 100 ml kyseliny mléčné ( 86% ). Do okapaného čerstvě uvařeného partiklu přilejte tolik roztoku, aby se jím partikl nasytil a vznikla z něj konzistence hustější kaše. Tuto hermeticky uzavřete do sáčků, ideálně však do PVC nádoby - např. vědro s těsně doléhajícím víkem. Při skladování v nádobách dbejte na to, aby konzervační roztok byl cca 2 cm nad povrch partiklu. Takto je partikl schopen vydržet i v letním období několik měsíců.

Jako Stabilizátor pH u mokrých směsí:  Chcete-li zabránit brzkému kvašení vlhkých směsí - např. krmítkovek, methodmixů aj. které si chcete umýchat na několik dní při delší výpravě, použijte koncentraci 1 % kyseliny mléčné ve směsi. Tzn., že na 1 kg sypké směsi dáte 12 ml kyseliny mléčné. Toto množství kyseliny přidáte do předpokládaného množství vody potřebné k zavlhčení směsi.Takto upravená směs vydrží i ve vedrech několik dní, až týdnů - záleží na okolní teplotě a charakteru výrobku.

Jako konzervant do dipů, boosterů aj. tekutin:  Přidejte na 1 litr tekutiny 12 ml kyseliny mléčné a dobře promíchejte a hermeticky uzavřete. Není nutné konzervovat roztoky na bázi glycerolu, bez přídavku vody.

Jako ochucovadlo do směsí:   Na 1 kg suché směsi 6 ml kyseliny mléčné. Přidejte dané množství do ředící vody a tu pak aplikujte do smněsi.

K dávkování kyseliny použijte nejlépe injekční stříkačku pro přesnější manipulaci i její dávkování. Při potřísnění kůže si ihned zasažené místo omyjte důkladně mýdlem a vodou! Nejde sice o nijak silnou žíravinu, ale zacházejte s látkou nejlépe v ochraných prostředcích a mimo obytné místnosti !

  • Skladování a spotřeba: Skladujte mimo dosah dětí! V hermeticky uzavřených PVC lahvích, v šeru, bez přístupu slunečního záření, při teplotě do 25 °C. 

Spotřebujte do 24 měsíců od zakoupení.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!

Otevírací doba

Po - Pá 7:00 - 16:00

So - 7:00 - 11:00

30.4. - Zavřeno

1.5. - Zavřeno

8.5. - Zavřeno