Boilies v dipu - BRAMBORA a ČERV 500 g

Novinka

Krmiva Hulín

Macerované boilies v tekutém dipu Brambora a Červ. Osvědčená klasika - bramborové těsto s kmínem, v kombinaci s moderní surovinou - syrovým hmyzím masem a hmyzí moučkou. Spolu s dalšími osvědčenými produkty, jako jsou rybí moučky, arktický krill, játrový protein aj. To vše dává tomuto boilies úplně nový a neokoukaný charakter, netradiční a účinné aroma i chuť i pro velmi mazané a opatrné kapry. Tímto boilies však nepohrdnou ani jiné druhy ryb. Aktivní a účinné po celé hlavní rybolovné období. Více

Výrobce: Krmiva Hulín Kód produktu: BVDBČ-1


145 Kč s DPH
Upřesněte výběr produktu

Skladem
ks

Osvědčená bramborová klasika s moderní hmyzí surovinou !

! Poměr živin i surovin jako u směsí pro výkrm kapra !

! Obsahuje vše co je rybám přirozené !

  • Charakteristika: Jde o naše boilies z řady Brambora a Červ, ve stejném složení, jen je intenzivně macerované v tekutém dipu Brambora a Červ. Naše Bramborové boilies bylo vytvořeno s myšlenkou využít starou osvědčenou bramborovo-rýžovou směs v kombinaci s novodobým trendem ve výživě - hmyzí bílkovinou. Zároveň byl kladen důraz na skladbu živin tak, aby jejich vzájemný poměr odpovídal potřebám kaprovitých ryb, dle moderních krmivářských poznatků z intenzivní výroby kapra a nešlo o "neznámou patlaninu" koncentrátů, aromat a barviv, jako to bývá nezřídka u výrobců boilies zvykem. Směs byla zpracována za pomoci krmivářského programu, který dlouhodobě vlastnime a proto jsou naše suroviny v Bramborovém boilies seřazeny tak, aby jejich poměry odpovídaly potřebám výživy ryb, měly pro ně nutriční smysl a nešlo jen o "aromatické, barevné kuličky" s neznámím obsahem živin.  

Směs Bramborových vloček a syrového hmyzího masa, v podobě mletých larev mouchy Bráněnky, dává základ dobře stravitelné a pachově velmi zajimavé kombinaci surovin, na kterou ryby perfektně reagují. Obzvláště vůně a chuť rozemletých larev hmyzu je pro ryby velmi lákavou složkou, kterou dobře znají ze svého přirozeného prostředí. K rychlému vnadícímu efektu ještě přispívá přídavek snadno rozpustných rybích a játrových proteinů. Pojivost směsi zajišťuje vedle bramborového těsta ještě vysoce stravitelná celozrnná rýžová mouka a chuťově výrazná plnotučná sójová mouka. To vše je samozřejmě tepelně upraveno pro vysokou chutnost a stravitelnost, což předurčuje tuto boiliesovou směs k velmi dobrým výkonům v lovu kaprovytých ryb.

Co se týče trvanlivosti tak v chladnější vodě ( do 15 °C ) vydrží boilies i více jak 8 hodin, v teplejším období ( voda 18 - 25 °C ) vydrží 4 - 8 hod. dle průměru. Doba rozpustnosti záleží nejen na teplotě vody, ale hlavně aktivitě bílé ryby! Pozor, pokud je jich ve vodě moc, "ozobou" jakkoliv pevnou kuličku za třetinu času, což hodně rybářů nebere v potaz a přisuzují rychlou rozpustnost špatné kvalitě boilies! Kuličky mají "špinavě" žlutou barvu po použitých surovinách a velmi specifickou "zemitou" vůni brambor s pozadím hmyzímo masa a kmínu.
 

  • Možnosti použití: Vhodné na silné prochytávané svazové nebo soukromé vody, kde skoro každý krmí a chytá na silně aromatizované, barvené výrobky s přemírou koncentrovaných proteinů, kdy skladba živin je zcela mimo běžné potřeby kara. Pak se ryba ráda vrací k takovým výrobkům, které jsou ji přirozeně blízké, co Bramborové boilies s hmyzím proteinem jistě je. Dlouhodobě se nám boilies osvědčilo od jara do podzimu, při teplotě vody od 10 °C. Perfektně na něj berou i velcí cejni, jelci, parmy  nebo amuři, nepohrdl však ani menší sumec. Boilies se použivají jako chytací – nejlépe macerované a dipované nebo jako vnadící. Doporučuji k boilies přikoupit některý z našich boosterů, které použijete pro jejich maceraci (namáčení), nebo jej obalit v některém z našich práškových dipů., nebo obalovacím těstěVýrazně tak zvýšíte rychlost vnadícího efektu a prodloužíte dobu rozpadu. Boilies v dipu nejde probodnout jehlou, musí se navrtat - dip vytáhne z jeho středu zbytky vody a boili je tudíž uprostřed velmi tvrdé. Pro čistější manipulaci doporučuji koupit velmi praktickou pomůcku, a to Dipovací kleštičky - nebudete mít ruce zalepené od dipu.

  • Skladování: Dipované boilies Brambora a Červ je konzervováno potravinářskými konzervanty. Dlouhodobě ( 2 měsíce ) jej uchovávejte v PVC obalu, zásadně v chladu do 12 °C, v šeru, bez kontaktu se slunečním zářením. Macerované boilies je určeno na rychlejší spotřebu a to max. do 2 měsíců, ideálně do měsíce.

    Pro dlouhodobé skladování ( déle než 2 měsíce ) doporučuji zamrazit v hermeticky uzavřeném PVC obalu. Mražené spotřebujte min. do 12 měsíců. Avšak 1-2 týdenní přepravu na rybářských výpravach, uzavřené v PVC sáčcích i v při letní teplotě, boilies přežije bez problémů! Nenechávejte však boilies za okny auta při plném slunečním svitu uzavřené v PVC sáčku!

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!