BELACHAN - Krevetová PASTA Extra silná 350 g


Rozpustná, hustá pasta s 65 % obsahem fermentovaných krevet. Vynikající přísada do výrobků, nebo pro výrobu vlastních dipů a obalovacích těst. Rozpustná i v chladné vodě. Dovoz Thajsko. Více

Kód produktu: BEPX20


219 Kč s DPH
Skladem
ks

Velmi silný a účinný atraktor z netradičně upravené suroviny !

! Vynikající přísada do směsí i dipů !

 

  • Složení:  Fermentované krevety 65 %, kukuřičnou mouku, kořenící přísady, sůl, cukr.

Obsahuje:  Bílkoviny 22,1 %, Tuk 1,7 %,  Cukry 4,4 %, Sůl 21,8 %, Energie 506 kJ / 121 kcal

  • Charakteristika: Tato krevetová pasta obsahuje 65 % fermentovaných krevet a patří tak k pachově i chuťově k velmi silným rybím surovinám. Fermentace totiž umocňuje výrazně její aroma a zesiluje vnadící účinek na ryby. Pasta je hustou, pastovitou obdobou asijského výrobku Belachan, který nabízíme v tuhé, strouhatelné kostce.

Belachan je název pro specifický typ výrobků z fermentovaných krevet (garnátů) a kukuřičné mouky s kořením. V Asii, především pak v Thajsku, má široké spektrum použití při kulinářských úpravách ( podobně asi jako u nás kořenící kostka Masox, nebo tekutá obdoba Magi ). Ve vodě se pasta dobře rozpouští a to i ve studené - ale už podstatně pomaleji.

Belachan - Krevetová pasta 65 % má tmavě hnědou barvu, opravdu velmi výraznou a silnou rybí vůni po fermentovaných krevetách a slanou chuť. Tuto extra silnou pastu nabízíme v PVC kelímcích o hmotnosti obsahu 370 g. Pasta je navíc ještě hermeticky uzavřena v PVC obalu - viz foto. Výrobek je v potravinářské kvalitě.

  • Možnosti použití: Belachan Krevetovou pastu 65 % lze použít jako přísadu zesilující rybí aroma i příchuť, prakticky do většiny výrobků pro sportovní rybolov - vařená těsta, sypké směsi, pelety, dipy, tekuté potravy, atd. 

Jako obalovací těsto se Krevetová pasta 65 % sama o sobě nehodí. Je sice hustá, ale díky vysokému obsahu krevet a nízkému obsahu pojivových surovin ji nelze na obalování v originál stavu použít, protože nemá výrazný lepivý účinek a tak na nich nedrží. Pokud se však do ní přidá cca 5 - 10 % mouky ( jemné krupice ), 1 - 2 % pšeničného lepku, doředí se vodou a dobře promíchá, vznikne kvalitní obalovací těsto s dobrou soudržností.

Pro výrobu tekutých dipů, nebo boosterů lze pastu rozpustit v přiměřeném množství teplé ( do 40 °C ) vody a vmíchat si do ní ještě další atraktory, nebo jejich kombinace, jako např.  Rozpustný rybí protein, krevetovou, krilovou, olihňovou, nebo LT 72 moučku,  natrávená játra, sušená játra, sušené mléko, masovou moučku,  Krill liquid, Lososový protein, GLM liquidAmino komplex, atd. Požadovanou hustotu dosáhnete přidáním vody, nebo ještě lépe krmného glycerolu. Trvanlivost můžete zvýšít přidáním 10 % soli, tj. 100 g / kg hotové směsi. Získáte tak vlastní, osobitý a neokoukaný výrobek, který bude perfektně fungovat!  

Dávkování:  Pro zesílení rybího charakteru směsí obvykle 10 - 20 % / kg  =  100 - 200 g / kg. Záleží na obsahu rybích surovin ve směsi. 

  • Skladování a spotřeba: Uzavřená, nerozbalená pasta vydrží pro účely rybolovu minimálně 12 měsíců i při pokojové teplotě, v chladu do 15 °C i 2 roky. Po otevření sáčku uchovávejte v chladu do 10 °C, uzavřené v kelímku, a spotřebujte nejlépe do 2 - 3 měsícú.  

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!