SUŠENÁ VEJCE - pro ryby - Vyberte balení: 500 g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (9)Počet hvězdiček je 5 z 5

Neředěná, prášková směs žloutků a bílků v přirozeném poměru. Přísada vhodná nejen pro výrobu boilies a vařených výrobků, ale také do krmítkovek, method mixů, dipů, aj. Země původu - Holandsko. Více

Výrobce: Vyrobeno v EU Kód produktu: SVR-1


Dostupné varianty

500 g 158 Kč
1 kg 269 Kč
5 kg 1 239 Kč
10 kg 2 157 Kč
20 kg 3 912 Kč
158 Kč s DPH
(316 Kč/kg)
Varianta neexistuje
500 g1 kg5 kg10 kg20 kg
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
SUŠENÁ VEJCE - pro ryby - Vyberte balení: 500 g 500 g Skladem 158 Kč
SUŠENÁ VEJCE - pro ryby - Vyberte balení: 500 g 1 kg Skladem 269 Kč
SUŠENÁ VEJCE - pro ryby - Vyberte balení: 500 g 5 kg Skladem 1 239 Kč
SUŠENÁ VEJCE - pro ryby - Vyberte balení: 500 g 10 kg Skladem 2 157 Kč
SUŠENÁ VEJCE - pro ryby - Vyberte balení: 500 g 20 kg Skladem 3 912 Kč

Nejen pojivo do boilies, ale i vynikající vnadící surovina pro ryby !

 

  • Charakteristika a složení: Jde o celá, sušená vejce bez skořápek s obsahem tuku 32 %. Sypká, velmi jemná, mastná, pudrovitá struktura, světle žloutkové barvy. V suchu, chladu a temnu vydrží min. 6 měsíců od nákupu.
  • Možnosti použití: Tato surovina je dobře mísitelná s vodou. Vynikající přísada do chytacích i vnadících těst, kde významně zvyšuje vnadící efekt. Nezbytná přísada při výrobě boilies jako pojivo při tepelné úpravě! Doporučuje se před vmícháním do těsta vejce rozmíchat napřed v menším množství vody do husté kaše, aby se rozmělnily hrudky a teprve pak přiředit ještě vodou. Nejlépe pomocí spirálového míchadla na vrtačce, nebo v kuchyňském robotu s metlou. Ne v mixeru, ušleháte je a boilies bude plavat.

Pokud je moučka hrudkovatá a chcete ji použít do suchých směsí, protřete ji přes větší kuchyňské síto ( např na cezení nudlí ). Hrudky jsou způsobeny obsahem tuku a snadnou schopností sušených vajec přijímat vzdušnou vlhkost ( jsou hydroskopické ) - to však není kvalitě na závadu.

Námi nabízená sušená vejce jsou v potravinářské kvalitě, ale protože je s nimi manipulováno v krmivářském prostředí, nedoporučuji používat pro lidskou výživu.

  • Dávkování do boilies: Dle charakteru směsi a požadavku na tuhost boilies. Vždy ale rozmíchejte sušená vejce napřed ve vodě a pak je až vlejte do směsi, jen tak mají správný pojivový účinek!
1 kg sušených vajec nahradí cca 80 ks čerstvých. Tento poměr se dá využít při dávkování a přepočtu za syrová vejce.
Pro jednoduchý výpočet vynásobte počet vajec, jaký jste zvyklí dávat do 1 kg těsta, číslicí 12. Získáte tak množství sušených vajec v gramech, potřebných na 1 kg vaší směsi. 
 
Pokud vaříte v páře, měla by být průměrná doba vaření cca 13 - 15 minut ( při 100 °C = nádoba přikryta poklicí ),  u průměru boilies 16 - 20 mm. Průměr 24 mm vařte cca 20 minut, průměr 30 mm cca 30 minut. Vaření v páře je velmi šetrný způsob tepelného zpracování vůči surovinám!
 
Pokud vaříte ve vodě, tak pouze cca 2 minuty ( nebo jakmile boilies vyplavou na hladinu). Vaření ve vodě moc nedoporučuji. Vyluhujete tím až 20 % rozpustných látek z těsta.

  • Skladování a spotřeba:  Skladujte v dobře uzavřeném, neprodyšném PVC obalu, v suchu a chladu do cca 18 °C, bez rázového střídání teplot - může se kondenzovat voda na stěnách a vejce zplesnivět. 

Spotřebujte nejlépe do 6 měsíců od zakoupení, max. do 12 měsíců, při skladování do 10 °C.

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 4 z 5

Klady Ok

Zápory

Pomohla Vám tato recenze? Ano(0) Ne(0)


hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5

Klady super kvalita a cena ,jsem spokojen

Zápory

Pomohla Vám tato recenze? Ano(0) Ne(0)


hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5

Klady Suoer

Zápory Zadne

Pomohla Vám tato recenze? Ano(0) Ne(0)

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!

Otevírací doba

Po - Pá 7:00 - 16:00

So - 7:00 - 11:00

30.4. - Zavřeno

1.5. - Zavřeno

8.5. - Zavřeno