Pšeničné klíčky - Vyberte balení: 1 kg

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (29)Počet hvězdiček je 5 z 5

Výborná zchutňující a pojivová surovina do boilies a těst. Ale také do krmítkovek a method mixů. Více

Výrobce: Vyrobeno v ČR Kód produktu: SR11a011


Dostupné varianty

1 kg 49 Kč
5 kg 196 Kč
20 kg 591 Kč
49 Kč s DPH
(49 Kč/kg)
Varianta neexistuje
1 kg5 kg20 kg
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
Pšeničné klíčky - Vyberte balení: 1 kg 1 kg Skladem 49 Kč
Pšeničné klíčky - Vyberte balení: 1 kg 5 kg Skladem 196 Kč
Pšeničné klíčky - Vyberte balení: 1 kg 20 kg Skladem 591 Kč

! Vynikající pojivová surovina do těst a vnadících směsí !

Také velmi účinný atraktor pro ryby !

 

  • Obsahují:  Bílkoviny 22,5 %, tuk 5,7 %. Významný podíl vitamínů skupiny B a vitamínu E.

Vysoký podíl nenasycených mastných kyselin ( tzv. Omega 3 a 6 ).

  • Charakteristika: Pšeničné klíčky, kterých se při mletí pšenice na mouku oddělí jen asi 1 %, se zatím ponejvíce zkrmují. Přitom je to nejkvalitnější část pšeničného zrna a navíc část velmi chutná, jak pro lidi, tak i pro zvířata. 

Jejich vzhled a struktura se může lehce odlišovat dodávku od dodávky, dle použitého druhu pšenice při mlýnském opracování! Nemění se však jejich složení a vlastnosti. Mají světle béžovou barvu, hrubší strukturu a příjemnou obilnou vůni.

  • Tip na použití: Po tepelném ošetření, nejlépe opražením nasucho, např. při 165 – 185 ° C po dobu 15 – 30 minut (pražením v troubě), se trvanlivost klíčků prodlouží na 6 až 24 měsíců za současného výrazného snížení vlhkosti a umrtvení enzymů. Klíčky tak získají velmi příjemnou oříškovou vůni a chuť. Takto upravené klíčky lze také mlít na mouku.

Pro sportovní rybolov mají však největší význam v původním krmivářském stavu, jako velmi dobré pojivo do směsí na boilies a těst. Jejich vysoká dietetická hodnota a obsah klíčkového oleje je pro ryby velmi dobrým vnadidlem. Více je lze využít po upražení a vytěžit z nich následně jejich aromatické vlastnosti, jak je výše uvedeno. 

  • Skladování a spotřeba: Skladujte pšeničné klíčky v suchu, chladu do cca 18 °C a temnu, bez přístupu slunečního záření.

Spotřebujte nejlépe do 6 měsíců od nákupu. Při nevhodném skladování v teple a vlhku jsou klíčky náchylné na zaplísnění. Rádi je také napadají moli, mějte je proto hermeticky uzavřené. Pokud se vám to stane, nevyhazujte pšeničné klíčky do popelnice, ale zkrmte je co nejdříve rybám. Těm moly rozhodně nevadí.

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5

Klady přidá směsi zajímavou strukturu

Zápory žádné

Pomohla Vám tato recenze? Ano(0) Ne(0)

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!