Proso seté - směs 3 barev - Vyberte balení: 1 kg

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (5)Počet hvězdiček je 5 z 5

Velmi dobrý, jemný partikel pro vnadění především kaprovitých ryb. Výborná přísada do krmítkovek, method mixů, ptačích zobů, ale i těst na boilies a pelety. Více

Výrobce: Vyrobeno v ČR Kód produktu: PRS10


Dostupné varianty

1 kg 44 Kč
5 kg 196 Kč
10 kg 326 Kč
25 kg 677 Kč
44 Kč s DPH
(44 Kč/kg)
Varianta neexistuje
1 kg5 kg10 kg25 kg
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnost Cena s DPH Množství
Proso seté - směs 3 barev - Vyberte balení: 1 kg 1 kg Skladem 44 Kč
Proso seté - směs 3 barev - Vyberte balení: 1 kg 5 kg Skladem 196 Kč
Proso seté - směs 3 barev - Vyberte balení: 1 kg 10 kg Skladem 326 Kč
Proso seté - směs 3 barev - Vyberte balení: 1 kg 25 kg Skladem 677 Kč
Drobný partikel vhodný do vnadících směsí a výrobků !
 
  • Složení:  Proso červené, zelené a žluté. Směs ve stejném poměru u každé položky. 
  • Charakteristika:  Proso (Panicum) je rod trav z čeledi lipnicovitých (Poaceae). Jedná se o jednoleté nebo vytrvalé byliny. Stébla dorůstají výšek zpravidla 200 - 400 mm.
V České republice se vyskytuje 1 druh z rodu proso a to Proso seté (Panicum miliaceum). Je to pěstovaná obilnina a může se vyskytovat i jako plevel v jiných plodinách, zvláště v teplých oblastech.

Prosné semeno se používá převážně jako krmivo pro domácí ptactvo. Loupáním semen se získává potravina jáhly. Jelikož neobsahuje gluten - lepek, je prosné semeno, vedle rýže a kukuřice, vhodnou obilninou pro alternativní stravu kojenců mezi 4. a 6. měsícem věku a pro bezlepkovou dietu.

  • Možnosti použití: Nabízíme směs tří druhů barevných variet prosa setého - zeleného, červeného a žlutého. Je to pro domácí samovýrobu nástrah a návnad pro ryby ideální kombinace, pro další jednoduché použití ve výrobcích. Ve sportovním rybolovu se semena prosa uplatňují jako drobná partiklová složka ptačích zobů, krmítkovek, method mixů, vařených partiklů, nebo do boiliesových těst a pelet, převážně ale krmného charakteru. 

Před použitím do sypkých vnadících směsí je vhodné proso na 24 hodin namočit a použít jej do směsi až těsně před vnaděním. Při použití do těsta ho doporučuji dobře namočené, nebo uvařené ještě pomačkat, např. poválet válečkem na těsto, nebo krátce pomixovat v mixeru s trochou vody. 

Proso je výborné jako vnadící složka také naklíčené, nebo fermentované - zkvašené. Naklíčený, nebo kvašený partikl patří vůbec k jedněm z nejlepších vnadících komponentů! Lze jej snadno zakonzervovat v domácích podmínkách zamražením ( v menší míře ), nebo zasolením ( cca 25 - 30 % soli ) v PVC sáčcích. 

  • Skladování a spotřeba:  Skladujte v suchu, ve tkaném či papírovém pytli, na teplo nevodivé podložce ( dřevo, silný karton ). Zamezte přístupu hlodavcům, molům a přímému slunečnímu záření.

Správně skladované proso spotřebujte do 24 měsíců od zakoupení.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!

Otevírací doba

Po - Pá 7:00 - 16:00

So - 7:00 - 11:00

30.4. - Zavřeno

1.5. - Zavřeno

8.5. - Zavřeno