Boilies - Ø 16 mm
Je třeba počítat také s narůstající aktivitou bílé ryby, kterou je každá voda jinak zatížená. Pokud chytáte na "hladové vodě" s minimem dravců, kde je bílá ryba přemnožená, je téměř pravidlem, že boilies rybky "ozobou" již za 2 – 3 hodiny. V létě to dokážou i s velmi odolným a utaženým boilies, který jinak vydrží ve sklenici s vodou i 24 hodin!
Zkuste si proto doma hodit naše boilies do sklenice s vodou a ověřte si, jak dlouhou má teoretickou dobu rozpadu, ať můžete u vody porovnat skutečnost. Budete mnohdy překvapeni, co dovedou udělat drobné rybky i s velmi vytrvalou kuličkou za polovinu původního času!
Prodloužit trvanlivost boilies v takovém případě lze silnější vrstvou obalovacího těsta, které přidá až 1 hodinu na životnosti, než jej rybky zdolají.
NÁŠ TIP! Nekupujte si boilies do zásoby na celou sezónu. I když vám, pokud jsou správně skladované, vydrží, přece jen z něj vyprchávají účinné, těkavé látky. Každá opracovaná a upravená surovina pomalu časem degraduje a ztrácí na atraktivitě.
Doporučuji mít boilies doma asi tak 4 – 5 měsíců, to si ještě dokáže zachovat všechny své původní specifické vlastnosti. Pak bude ve vodě dobře pracovat a chytat! Mražené boilies si dovede zachovat původní vlastnosti sice déle, avšak i tak po cca 10 - 12 měsících už začne ztrácet na atraktivitě. A pokud nebude v mrazničce hermeticky uzavřené, vyprchá z něj vše mnohem dříve!