Resveratrol je látka, která se nachází v slupkách a jadérkách modré révy vinné, arašídech, slupkách a jadérkách černého rybízu, v borůvkách, v moruších (odrůdy s tmavšími plody), ve slupkách grapefruitu a v červeném vínu. Tato látka se pro své antioxidační a antibakteriální účinky používá jako doplněk stravy.

Resveratrol ovlivňuje metabolismus lipidů a inhibuje srážení krevních destiček. Předpokládá se, že díky své schopnosti inhibovat androgenní receptory má pozitivní vliv na prevenci rakoviny prostaty.

Resveratol patří mezi silné antioxidanty a jako takový vykazuje široké protektivní působení na buňky, tkáně, orgány a celý organismus. Mj. se uvádí jeho schopnost bránit stárnutí buněk a organizmu, nebo zpomalovat proces degenerace mozku při některých neurologických onemocněních (Alzheimerova choroba aj.). Je účinný (zejména v kombinaci s dalšími antioxidanty a vitamíny řady B) zejména v prevenci těchto onemocnění.

Poslední výzkumy ukazují, že resveratrol se vyskytuje ve velkém množství rostlin a rostliny jej zvýšenou měrou produkují, když jsou ve stresu, jako svou obranu pro přežití. Co se týká modré vinné révy, zjistilo se, že obsahuje více resveratrolu, když jsou hrozny nedozrálé.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!

Otevírací doba

Po - Pá 7:00 - 16:00

So - 7:00 - 11:00

30.4. - Zavřeno

1.5. - Zavřeno

8.5. - Zavřeno